Postam acest articol pentru ca dorim sa fii bine documentat despre preturile la energia electrica, astfel incat sa poti face o alegere buna in ceea ce priveste furnizorul de energie. Dupa cum poti citi pe site-ul www.platforma-de-energie.ro, cea mai importanta componenta a facturii de energie electrica la schimbarea furnizorului este pretul energiei electrice active, adica a energiei pe care efectiv o consumi si care este inregistrata de contorul tau. Restul componentelor sunt fixe, indiferent de furnizor si au valori stabilite de catre autoritati (ANRE).

Asadar, este important sa cunosti pretul energiei electrice active. Insa mare atentie! Recent au aparut in piata oferte din partea furnizorilor „traditionali”, care iti propun un pret al energiei electrice active atractiv, de exemplu 0,165 lei/kWh, la care se mai adauga, de exemplu, un abonament fix de 0,15 lei/zi. Daca analizam aceasta oferta, putem observa ca cei 0,15 lei/zi inseamna aproximativ 4,5 lei/luna (0,15 lei x 30 zile). Daca luam in calcul un consum mediu pentru un consumator casnic de 200 kWh/luna, inseamna ca acei 4,5 lei/luna reprezinta de fapt un cost aditional de aproximativ 0,023 lei/kWh. Asta ne duce la un pret total al energie electrice active de 0,165 lei + 0,023 lei = 0,188 lei/kWh.

Vezi, deci, ca este important sa studiezi cu atentie ofertele furnizorilor de energie, pentru a te putea feri de micile amanunte, care pot sa te induca in eroare.

Iti dorim succes la schimbare!